Prosinac 14, 2018 2103 Šibenik meteo

Vikend prognoza: U subotu od sredine dana prolazna stabilizacija vremena

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ciklona sa zapadnog Sredozemlja postupno se premješta prema Tirenskom moru čime su se i jutros nastavile nepovoljne vremenske prilike uz oblačno vrijeme i kišu, a na krajnjem sjeveru županije susnježicu i snijeg. Sutra će se ciklona udaljiti od naših krajeva pa će od sredine dana nastupiti prolazna stabilizacija vremena.

U nastavku dana oblačno uz kišu, na krajnjem sjeveru županije susnježicu i snijeg. Navečer će se snježna granica spustiti ispod 800m pa će kiša u višem dijelu zaleđa ponovno prijeći u susnježicu i snijeg, osobito na području Bukovice. Puhati će umjerena do umjereno jaka bura uz temperature zraka od 2 do 6 uz obalu, odnosno od -1 do 3°C u zaleđu.

Sutra u prvom dijelu dana oblačno uz povremenu kišu, u višem zaleđu susnježicu i snijeg. Od sredine dana očekuje se prestanak oborina i raskidanje naoblake. Uz temperature zraka od 2 do 6 uz obalu i od -2 do 4°C u zaleđu puhati će umjerena do umjereno jaka bura.

Veći dio nedjelje proteći će uz pretežno vedro vrijeme. U večernjim satima sa zapada će doći do porasta naoblake sve kao uvod u pogoršanje vremena koje nam započinje sa prvim satima novog tjedna. Bura će oslabiti pa će u kombinaciji sa vedrom noći u zaleđu osvanuti hladno jutro sa temperaturom zraka i do -5, a slabog mraza može biti i uz obalu. U nastavku dana uz slab sjeverozapadnjak temperature zraka kretati će se od 5 uz obalu i do 4°C u zaleđu.
Nakon današnje mjestimice i obilnije kiše, u zaleđu susnježice i snijega zbog čega su oglašeni žuti meteoalarmi pred nama je hladan ali i uglavnom stabilan vikend uz buru koja će tijekom nedjelje oslabiti.

djelomob1.jpg