Prosinac 17, 2018 1963 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Od sredine tjedna ponovno promjenljivo

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ciklona nad Tirenskim morem koja jutros podržava oblačno i nestabilno vrijeme uz slabu kišu, u višem zaleđu susnježicu i snijeg u nastavku dana će se premještati prema Jonskom moru, a sa sjeveroistoka će jačati greben anticiklone.

U takvim okolnostima do večernjih sati se očekuje oblačno vrijeme uz slabe oborine, uz obalu kiša, u zaleđu susnježica i snijeg, a kasno navečer naoblaka će se raskinuti. Nakon slabe bura će od sredine dana jačati na umjereno jaku, na udare i jaku. Temperature zraka uz obalu će se kretati od 3 do 5, u zaleđu od 1 do 3°C.

Sutra će uz umjerenu do umjereno jaku buru koja će navečer oslabiti prevladavati sunčano i prohladno vrijeme uz temperature zraka od 1 do 7, u zaleđu od -3 do 5°C.

Srijeda će donijeti djelomice sunčano vrijeme, a uz slabu buru i levanat temperature zraka će se kretati od -1 do 8, u zaleđu od -4 do 7°C.

U četvrtak našim krajevima će se približiti novi frontalni poremećaj koji će donijeti pogoršanje vremena koje će potrajati sve do prve polovice vikenda. Uz pretežno oblačano vrijeme očekuje se povremena kiša osobito tijekom petka i u prvom dijelu subote. Uz slabo do umjereno jugo temperature zraka će biti u porastu i kretati se od 5 do 14°C.

djelomob1.jpg