Prosinac 24, 2018 2126 Šibenik meteo

Tjedna progonza: Od Božića stabilno i prohladno

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jadranu se sa sjeverozapada kontinenta približava hladna fronta koja će svojim prolazom u drugoj polovici dana uz manje pogoršanje i kišu prekinuti duže razdoblje promjenljivog i toplog vremena.

 

Jutros na našem području prevladava pretežno oblačno i tiho vrijeme uz temperature zraka od 11 do 16°C. U narednim satima uz jače naoblačenje očekuje se lokalno slaba kiša koja će u prvom dijelu večeri prestati uz raskidanje naoblake pa će drugi dio večeri i noć proteći uz vedro vrijeme. Nakon slabog juga i jugozapadnjaka u večernjim satima prolazom hladne fronte zapuhati će umjerena do umjereno jaka bura sa kojom će i zahladiti pa se nakon današnjih maksimalaca koji će se kretati od 14 do 17°C navečer temperature zraka sniziti i kretati se od 6 do 9°C.

Na Božić će prevladavati pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu buru i temperature zraka od 3 do 9°C.

Jačanjem zapadnoeuropske anticiklone koja će u ostatku tjedna dominirati većim dijelom kontinenta nastupiti će stabilno vremensko razdoblje uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Tijekom noći i jutra u kotlinama zaleđa lokalno će biti sumaglice i magle, na moru niske naoblake. Uz slabe do umjerene vjetrove sjevernih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka će se kretati od 2 do 10, odnosno 12°C koliko se očekuje u danima vikenda.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Prosinac 2018 11:40
djelomob1.jpg