Prosinac 28, 2018 2300 Šibenik meteo

Vikend prognoza: Stabilno uz povremenu naoblaku

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jaka anticiklona koja dominira većim dijelom kontinenta nastavlja donositi stabilne vremenske prilike i uspješno zaustavlja ili barem oslabi sve pokušaje frontalnih prolaza i ciklona da dođu do naših krajeva.

 

Jutros na našem području prevladava pretežno sunčano i prohladno vrijeme uz slab vjetar promjenljivih smjerova. U nastavku dana prevladavati će djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku i slab vjetar sjeverozapadnih smjerova. Temperature zraka u odnosu na jučer bez veće promjene i kretati se od 5 do 12°C.

Sutra će na Jadranu zbog prolaza oslabljene fronte prolazno pojačati bura koja će na našem području biti umjerena, na udare i umjereno jaka. Uz vedro vrijeme temperature zraka kretati će se od 4 do 12°C.

U nedjelju kao i danas ponovno se očekuje više oblaka pa će se izmjenjivati sunčani i oblačni periodi. Bura će oslabiti uz okretanje na slab do umjeren sjeverozapadnjak. Temperature zraka će biti u laganom padu i kretati će se od 3 do 10°C.

Dakle u danima vikenda nastaviti će se razdoblje stabilnog vremena uvjetovanog jakom anticiklonom koja ima središte u blizini naših krajeva. Danas i u nedjelju uz sjeverozapadni vjetar izmjenjivati će se sunčani i oblačni periodi, a sutrašnja bura donijeti će nam pretežno vedro vrijeme.

Poslijednja izmjena dana Petak, 28 Prosinac 2018 13:08
djelomob1.jpg