Siječanj 04, 2019 2646 Šibenik meteo

Za vikend uz slabe oborine prolazno zatopljenje

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prema Jadranu još jača greben anticiklone sa sjeverozapada, a ciklona se s Egejskog sporo premješta prema Crnom moru. Očekuje se približavanje oslabljenog frontalnog poremećaja sa sjevera.

Tijekom noći oborinska masa koja se premještala sa kontinenta prema jugu krajnjem sjeveru županije donijela je snijeg uz stvaranje lokalno tanjeg snježnog pokrivača, dok je u ostatku uz pretežno oblačno vrijeme bilo tek povremenog pahuljanja. Trenutno na našem području prevladava djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu do umjereno jaku buru i tramontanu. Hladno je uz temperature zraka koje su u zaleđu ispod ništice, uz obalu od nula do dva.

U nastavku dana prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a uz buru i tramontanu koje će stvarati još izraženiji dojam osjet hladnoće temperature zraka će se kretati u zaleđu od -3 do nule, a uz obalu i na otocima oko nule ili tek pokoji stupanj iznad nje.

Sutra će se preko nas u polju visokog tlaka zraka premještati oslabljeni frontalni poremećaj koji će u drugom dijelu dana donijeti jače naoblačenje uz slabe oborine ali i prolazno zatopljenje. U zaleđu se u popodnevnim satima očekuje slab snijeg, uz obalu kiša i susnježica. Uz slabu do umjerenu buru i sjeverozapadnjak temperature zraka u odnosu na danas će porasti i kretati se od -2 do 5°C.

Nedjelja donosi prolaznu stabilizaciju vremena uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Uz slabu do umjerenu buru temperature zraka će dodatno porasti i kretati se od 2 do 8 uz obalu i od -1 do 5°C u zaleđu.

djelomob1.jpg