Siječanj 14, 2019 2133 Šibenik meteo

Od sredine tjedna uz jugo malo toplije i promjenljivije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Frontalni prolaz koji se jutros premješta preko nas i koji je dio duboke ciklone sa središtem na sjeveru Europe donio je novo izraženije pogoršanje vremena uz kišu, na krajnjem sjeveru županije susnježicu i snijeg. U nastavku dana sustav će se uz jačanje grebena anticiklone i raskidanje naoblake premjestiti prema Jonskom moru gdje će formirati ciklonu. Približavanje novih frontalnih poremećaja koji se očekuje u drugoj polovici tjedna uvod je u kraće nestabilnije ali i malo toplije vremensko razdoblje.


Danas u ostatku dana postupna stabilizacija vremena uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Uz slabu do umjerenu buru i tramontanu temperature zraka kretati će se od 4 do 10°C.
Sutra uz slabu do umjerenu buru i tramontanu prevladavati će pretežno sunčano vrijeme. Pritjecanje hladnijeg zraka po visini osjetiti će se i na prizemnoj temperaturi zraka koja će se u odnosu na danas sniziti i kretati se od 1 do 8°C.

I srijeda donosi djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a uz slab vjetar promjenljivih smjerova temperature zraka će biti u manjem porastu i kretati se od 1 do 11°C. Jugo koje će zapuhati u večernjim satima biti će uvod u nestabilniju završnicu tjedna.

U četvrtak se očekuje djelomice do pretežno sunčano, u petak djelomice do pretežno oblačno vrijeme. Slabo do umjereno jugo donijeti će porast temperatura zraka koje će se u četvrtak kretati od 6 do 10, u petak od 9 do 12°C.
Prema sadašnjim prognostičkim materijalima nestabilno vrijeme nastaviti će se i u danima vikenda kada se uz djelomice do pretežno oblačno vrijeme očekuje povremeno slaba kiša, osobito u nedjelju. Uz slabo do umjereno jugo i levanat temperature zraka će biti slične onima iz prethodnih dana.
Dakle nakon današnjeg prolaznog pogoršanja vremena do sredine tjedna očekuju nas stabilne vremenske prilike. Od četvrtka pa do kraja vikenda promjenljivije i toplije uz jugo.

djelomob1.jpg