Siječanj 18, 2019 2126 Šibenik meteo

Prognoza za vikend: Oblačno uz kišu i buru, u nedjelju prolazna stabilizacija

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Na Jadranu na kojem jutros prevladava oblačno vrijeme uz slabu kišu sa sjeverozapada se približavaju frontalni poremećaji koja su dio pripadajuće ciklone sa sjevera kontinenta.

Glavnina frontalnog prolaza uz kišu, lokalno i grmljavinske pljuskove nastupiti će od sredine dana. Na podinarskom području uz kišu sa spuštanjem snježne granice očekuje se susnježica i snijeg. Slabo jugo u narednim satima prvo će na zapadu i sjeveru županije, a do večeri i u ostatku okrenuti na umjerenu do umjereno jaku buru sa kojom će i zahladiti pa će se temperature zraka kretati od 3 do 7 uz obalu i od 1 do 4°C u zaleđu.

I sutra se također očekuje pretežno oblačno vrijeme uz slabu kišu i pljuskove, a u podinarskom području i u višem dijelu uz kišu može biti slabe susnježice i snijega. Puhati će umjerena bura uz temperature zraka od 3 do 8 uz obalu, odnosno od 0 do 7°C u zaleđu.

I noć na nedjelju će biti pretežno oblačna, a od jutra se očekuje prolazno raskidanje naoblake uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Navečer ponovno na cijelom prostoru će se naoblačiti. Nakon bure vjetar će oslabiti i tijekom dana okrenuti na slab sjeverozapadnjak. Temperature zraka bez veće promjene i kretati će se od 3 do 8, u zaleđu od 0 do 7°C.

djelomob1.jpg