Siječanj 21, 2019 2091 Šibenik meteo

Promjenljiv i nestabilan tjedan je pred nama

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nestabilno vrijeme uvjetovano ciklonom nastaviti će do sredine tjedna, a od četvrtka premještanje nove ciklone preko Tirenskog mora nad Siciliju i Grčku samo će rubno djelovati na vrijeme kod nas pa se uz stabilizaciju vremenskih prilika očekuje vjetrovito vrijeme uz buru.
U nastavku dana oblačno uz kišu. Puhati će slaba bura, a temperature zraka kretati će se od 5 do 8°C.


Utorak također donosi oblačno vrijeme uz kišu, lokalno i grmljavinske pljuskove. Središte ciklone približiti će se našim krajevima pa će buru postupno na jugu županije zamijeniti levanat, na otvorenom moru jugo. Temperature zraka neznatno će porasti i kretati se od 5 do 8°C.

I u srijedu nestabilno i promjenljivo uz izmjene sunčanih i oblačnih perioda te povremenu kišu i pljuskove. Uz slabo do umjereno jugo i levanat temperature zraka će se kretati od 6 do 9°C.

Od četvrtka do kraja tjedna vrijeme će se postupno stabilizirati pa se uz izmjene sunčanih i oblačnih perioda očekuje vjetrovito vrijeme, osobito tijekom petka kad će puhati umjereno jaka, na udare i jaka bura. Temperature zraka ponovno u manjem padu, odnosno kretati će se od 3 do 8°C.

Vjetrovito uz umjerenu do umjereno jaku buru biti će i u prvom dijelu vikenda, a u nedjelju će vjetar oslabiti. U subotu će prevladavati djelomice do pretežno oblačno, u nedjelju pretežno sunčano vrijeme. I dalje će biti prohladno uz temperature zraka koje će se kretati od 0 do 8°C.

Dakle pred nama je promjenljiv i nestabilan tjedan, osobito njegov prvi dio. U drugom dijelu uz stabilizaciju vremenskih prilika uz vjetrovito vrijeme ponovno nas očekuje i malo niže temperature zraka.

djelomob1.jpg