Siječanj 25, 2019 2150 Šibenik meteo

Za vikend prolazna stabilizacija vremena

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jutros duboka ciklona kod nas uzrokuje pretežno oblačno vrijeme uz umjereno jaku, na udare i jaku buru. Hladno je uz temperature zraka koje se kreću od 4 do 6 uz obalu i od 0 do 4°C u zaleđu. U nastavku dana očekuju nas slične vremenske prilike pa uz pretežno oblačno vrijeme lokalno na moru može biti slabe kiše, a podno Dinare slabog snijega nošenog burom. Uz umjereno jaku, na udare i jaku buru temperature zraka će se kretati od 1 do 4 uz obalu i od -1 do 3°C u zaleđu.

Odmicanje ciklone sutra će donijeti postupnu stabilizaciju vremenskih prilika pa će se naoblaka u noći raskinuti uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana. Bura će biti u postupnom slabljenju i tijekom dana će okrenuti na tramontanu i sjeverozapadnjak. Temperature zraka u odnosu na petak biti će u manjem porastu i kretati se od 1 do 7 uz obalu i -2 do 5°C u zaleđu.

U nedjelju sa sjeverozapada kontinenta Jadranu će se približiti novi poremećaj koje će glavninom naše krajeve zahvatiti tijekom ponedjeljka. U takvim okolnostima veći dio dana će prevladavati djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a prema večeri sa zapada će doći do postupnog jačeg porasta naoblake. Bura će u noći oslabiti i tijekom jutra okrenuti na slabo, do večeri umjereno jugo. Noćne temperature zraka bez veće promjene dok će one dnevne biti u porastu, odnosno kretati će se od 2 do 11 uz obalu i od -1 do 9°C u zaleđu.

Dakle nakon današnje škure bure pred nama je prolazna stabilizacija vremena prije izraženijeg pogoršanja vremena koje će nastupiti sa prvim satima novog tjedna.

djelomob1.jpg