Veljača 04, 2019 2160 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Stabilno uz buru

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U nastavku dana očekuje se vrijeme po škuroj buri pa se uz izmjene sunčanih i oblačnih perioda tek lokalno očekuje slaba kiša ili pljusak. Puhati će umjerena, na udare do umjereno jaka bura. Temperature zraka u odnosnu na prethodne dane biti će u padu i kretati se od 6 do 10°C.


Sutra će se naoblaka raskinuti pa se uz umjerenu buru očekuje djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Temperature zraka, osobito one dnevne, biti će u porastu i kretati se od 5 do 14°C.

Srijeda donosi pretežno vedro vrijeme uz slabu do umjerenu buru i temperature zraka od 6 do 12°C.

U četvrtak i petak bura će dodatno oslabiti pa se uz vedru noć ujutro očekuju niske temperature zraka koje će se u zaleđu spustiti do ništice, a uz obalu do 2°C. Danju pretežno sunčano uz slabe vjetrove sjevernih smjerova i maksimalne temperature zraka temperature zraka do 12°C.

Prema sadašnjim prognostičkim modelima i u danima vikenda se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz slab vjetar promjenljivih smjerova, dok će u nedjelju prema kraju dana zapuhati slabo jugo i levanta. Temperature zraka bez većih promjena u odnosu na prethodne dane i kretati će se od jutarnjih 1 do maksimalno dnevnih 12°C.

Nakon današnje manje oblačne epizode i lokalno slabe kiše i pljuska od sutra nam započinje stabilizacija vremena uz pretežno sunčano vrijeme koja će potrajati sve do kraja vikenda kad se sa zapada očekuje primicanje frontalnog poremećaja koje će u naredni ponedjeljak uz jačanje juga donijeti manje pogoršanje vremena.

djelomob1.jpg