Veljača 11, 2019 1946 Šibenik meteo

Do kraja tjedna uglavnom pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu do umjereno jaku buru i tramontanu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Današnje prolazno pogoršanje vremena biti će ujedno i najnestabilniji dio ovog tjedna. Jačanje grebena anticiklone koja će se svojim središtem od sredine tjedna premjestiti malo sjevernije od nas nastupiti će stabilizacija vremenskih prilika uz pretežno sunčano vrijeme.

Zbog ciklone koja će se nalaziti istočnije od nas i razlike u tlaku između ova dva sustava u prvom dijelu tjedna, a osobito sredinom očekuje nas i nešto vjetrovitije vrijeme uz umjerenu do umjereno jaku buru i tramontanu.

U nastavku dana pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu, a na višim nadmorskim visinama susnježica i snijeg. Puhati će umjerena bura i sjeverozapadnjak, a temperature zraka kretati će se od 6 do 10, u zaleđu od 4 do 8°C.

Od sutra pa do kraja vikenda očekuje nas uglavnom pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu do umjereno jaku buru i tramontanu, koja će od četvrtka slabiti na slabu do umjerenu. Do srijede prohladno uz temperature zraka od 4 do 10, a zatim do kraja tjedna ponovno malo toplije uz temperature zraka od 5 do 14°C.

djelomob1.jpg