Veljača 18, 2019 2489 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Saznajte do kada će trajati maglovito vrijeme

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prostrano i snažno anticiklonalno polje podržava nad većim dijelom Europe stabilno i mirno vrijeme, a ciklone i fronte u širokom luku zaobilaze stari kontinent

Stabilne vremenske prilike ostati će gotovo nepromijenjene cijeli tjedan u kojem će anticiklona nastaviti dominirati. Sredinom tjedna kroz polje visokog tlaka premještati će se oslabljeni frontalni poremećaj, a krajem tjedna po rubu anticiklone prema istoku kontinenta početi će pritjecati osjetno hladniji zrak.

Sutra, u utorak prevladavat će sunčano vrijeme uz sumaglicu, na moru lokalno magla koja će se sredinom dana izdignuti u nisku naoblaku. Uz tiho vrijeme temperature zraka će se uz obalu kretati od 4 do 14, u zaleđu od -3 do 18°C.

Tijekom srijede premještanje oslabljenog frontalnog poremećaja sjevernije od nas primjetno će biti po prolazno visokoj naoblaci i okretanjem vjetra na slab sjeverozapadnjak. Na moru i uz obalu i dalje se očekuje sumaglica i magla, a temperature zraka neće se bitnije mijenjati u odnosu na prethodne dane.

U četvrtak pretežno sunčano vrijeme, na moru i uz obalu sumaglica, lokalno i magla. Uz slab vjetar sjevernih smjerova temperature zraka kretati će se od 4 do 12°C.

U petak će uz izmjene sunčanih i oblačnih perioda zapuhati umjerena bura koja neće biti hladna pa će temperature zraka biti i dalje ugodne i kretati se od 5 do 15°C.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima tijekom vikenda do naših krajeva sa sjeveroistoka kontinenta prodrijeti će manja količina hladnog zraka pa se uz pretežno sunčano vrijeme u subotu očekuje pad temperatura zraka koje će se kretati od 0 do 5°C. I u nedjelju slične vremenske prilike osim što će dnevne temperature zraka u odnosu na subotu biti više i kretati se do 10°C.

djelomob1.jpg