Veljača 22, 2019 2100 Šibenik meteo

Vikend prognoza: Pripremite se za orkansku buru

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U nastavku dana približavanje hladne fronte donijeti će porast naoblake uz mogućnost za slabu lokalnu kišu ili pljusak. Zapuhati će umjerena, do večeri umjereno jaka, na udare olujna bura sa kojom će kasno navečer početi i pritjecanje izrazito hladnog zraka pa će se nakon dnevnih maksimalnih temperatura zraka koji će se popeti i do 15°C u večernjim satima i osobito u noći naglo zahladiti.

Naredna noć će ujedno biti i najnepovoljnija jer će udari bure podno planinskih masiva Dinare i Velebita lokalno imati i orkanske udare koji će dosezati brzine preko 110km/h! Tijekom dana sunčano i hladno uz i dalje jaku, na udare i olujnu buru. Temperature zraka će u odnosu na prethodne dane imati nagli pad i uz obalu se kretati od jutarnjih -2 do maksimalno dnevnih 4, odnosno u zaleđu od -5 do 1°C.

Vjetrovito, hladno uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme prevladavati će u nedjelju u kojoj će nastupiti postupna stabilizacija vremenskih prilika uz slabljenje bure i tramontane na umjerenu do umjereno jaku. Temperature zraka će nakon jutarnjih minusa koji će se uz obalu spustiti do -1, u zaleđu do -4 tijekom dana u odnosu na subotu porasti i kretati se od 6 do 10°C.

Pred nama je nagla i prolazna promjena vremena koja će glavninom nastupiti danas u kasnim večernjim satima i u noći na subotu kada lokalno može biti i orkanskih udara bure. U ostatku vikenda i dalje vjetrovito i jako hladno, a nedjelja će donijeti postupno stabilizaciju vremenskih prilika.

djelomob1.jpg