Ožujak 04, 2019 2265 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Promjenljivo uz jugo

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dolina s oslabljenom hladnom frontom približava se sa zapada kontinenta i od sredine noći će se sporo premještati preko Jadrana na kojem jutros prevladava pretežno sunčano i tiho vrijeme, na sjevernom dijelu uz dosta sumaglice i magle. Novi frontalni poremećaj koji će se od sredine tjedna približavati i u prvom dijelu vikenda premjestiti preko nas donijeti će nam izraženu južinu, a u danima vikenda uz jačanje grebena anticiklone vrijeme će se stabilizirati.

Danas pretežno sunčano vrijeme uz slabo do umjereno jugo i temperature zraka od 8 do 16°C. Kasno navečer sa zapada će doći do postupnog porasta naoblake, a u noći i sutra u prvom dijelu dana uz pretežno oblačno vrijeme lokalno se očekuje slaba kiša ili pljuskovi. U drugom dijelu utorka naoblaka će se raskinuti pa će u nastavku dana prevladavati pretežno sunčano vrijeme, a uz slab zapadnjak temperature zraka će se kretati od 7 do 14°C.

U srijedu će prevladavati pretežno sunčano vrijeme uz jugo koje će prema kraju dana jačati na umjereno. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na prethodne dane.

Približavanje frontalnog poremećaja sa jugozapada kontinenta u četvrtak i petak uz izmjene sunčanih i oblačnih perioda donijeti će umjereno jako jugo. Temperature zraka i to osobito one noćne biti će u porastu, odnosno kretati će se od 12 do 16°C.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima glavnina frontalnog poremećaja preko nas bi se trebala premjestiti u prvom dijelu subote kad uz oblačno vrijeme očekuje kiša, lokalno i grmljavinski pljuskovi. Drugi dio dana i ostatak vikenda proći će uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a uz slab vjetar promjenljivih smjerova temperature zraka će i dalje biti ugodne i kretati se od 8 do 15°C.

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 15:38
djelomob1.jpg