Ožujak 11, 2019 2102 Šibenik meteo Kata Španja

Tjedna prognoza: Promjenljivo i hladnije u prvom dijelu, za vikend stabilnije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Razdoblje iznadprosječno toplog vremena u ovom tjednu prolazno će narušiti dva izraženija hladna prodora koja će uz povremene oborine donijeti buru i niže temperature zraka. Od četvrtka jačanjem grebena zapadnoeuropske anticiklone vrijeme će se stabilizirati uz porast temperatura zraka.

U noći s ponedjeljka na utorak naoblaka će se raskinuti pa nas sutra očekuje pretežno vedar dan uz umjerenu do umjereno jaku buru i tramontanu, na moru sjeverozapadnjak. Vjetar će prema večeri slabiti, a temperature zraka će se kretati od 5 do 10°C.

U srijedu će nam se sa sjeverozapada kontinenta približavati novi frontalni poremećaj pa će buru postupno zamijeniti slabo do umjereno jugo, a prema večeri uz jačanje naoblake lokalno se očekuje kiša i pljuskovi. Temperature zraka neće se bitnije mijenjati u odnosu na prethodne dane i kretati će se od 5 do 11°C.

Prvi dio četvrtka donijeti će nastabilno vrijeme uz kišu, pljuskove i umjerenu do umjereno jaku buru. U drugom dijelu dana naoblaka će se raskinuti uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na prethodne dane.

Od petka do nedjelje uz porast tlaka zraka očekuje se stabilizacija vremenskih prilika uz pretežno sunčano vrijeme. Uz slabe vjetrove promjenljivih smjerova, u nedjelju umjereno jugo, temperature zraka će biti u porastu i tijekom vikenda ponovno dosegnuti ugodnih 17°C.

djelomob1.jpg