Ožujak 18, 2019 2270 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Početak tjedna nestabilan, od srijede stabilnije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Dolina sa frontalnim poremećajem koja se približava Jadranu i koja će u kasnim večernjim satima i sutra u prvom dijelu dana donijeti glavninu ovotjednog pogoršanja vremena jutros uz umjereno do umjereno jako jugo donosi djelomice do pretežno oblačno vrijeme. Sutra prolazom glavnine fronte i jačanjem grebena anticiklone sa sjeverozapada kontinenta prolazno će zapuhati pojačana škura bura, a od srijede anticiklona će do kraja tjedna stabilizirati atmosferu uz pretežno sunčano i toplo vrijeme.

U nastavku dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz slabu kišu i to uglavnom u zaleđu. Kasno navečer jače naoblačenje uz kišu i lokalne grmljavinske pljuskove ponegdje praćene i sa tučom. Umjereno do umjereno jako jugo puhati će do večernjih sati kada će vjetar prolazom pogoršanja okrenuti na buru.

Temperature zraka veći dio dana i dalje ugodne od 14 do 18, a kasno navečer prodorom hladnijeg zraka u manjem padu.

I u narednoj noći nestabilno uz oblačno vrijeme i slabe pljuskove. Od jutra postupni prestanak oborine, a od sredine dana i postupno raskidanje naoblake. Puhati će umjerena do umjereno jaka bura uz koju će i osvježiti pa će se temperature zraka kretati od 7 do 12, u zaleđu za dva do tri stupnja niže.

Od srijede pa do kraja tjedna uz dominaciju anticiklone nastupiti će razdoblje stabilnog i pretežno sunčanog vremena. Još u srijedu će biti pojačane bure, a od četvrtka će zapuhati slabi vjetrovi promjenljivog smjera i to noću uglavnom slaba bura, a danju jugozapadnjak i zapadnjak.

Temperature zraka će ponovno biti u porastu i kretati će od 7 do 16°C, u zaleđu jutarnje malo niže dok će maksimalne dnevne biti za nekoliko stupnjeva više nego uz obalu.
Prvi dio tjedna ujedno će biti i najnestabilniji dok se u drugom ponovno očekuje povratak proljeća uz ugodne temperature zraka.