Ožujak 25, 2019 1904 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Drugi dio tjedna stabilniji i topliji

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jadranu se sa sjeverozapada kontinenta približava hladna fronta koja kao i prethodne koje su nas pohodile u zadnje vrijeme nije izdašna oborinama čime će se nastaviti dugo sušno razdoblje. Prolaz fronte glavninom će nastupiti u prvom dijelu utorka, a zatim će jačanje grebena anticiklone sa središtem iznad Velike Britanije i njezino premještanje prema kraju tjedna nad središnju Europu donijeti stabilizaciju vremenskih prilika uz pretežno sunčano i iz dana u dan sve toplije vrijeme.

Ciklona koja će se formirati u istočnom Sredozemlju u kombinaciji sa jačanjem anticiklone prema istoku do četvrtka će donijeti vjetrovito vrijeme uz umjerenu do umjereno jaku, na udare i jaku buru.

Danas do sredine dana sunčano, a zatim postupno porast visoke naoblake, a kasno navečer uz jače naoblačenje lokalno može biti slabe kiše ili pljuskova. Nakon slabog juga i jugozapadnjaka kasno navečer i u noći zapuhati će umjereno jaka, na udare i jaka bura sa kojom će osjetno zahladiti, odnosno veći dio današnjeg dana i dalje će biti ugodno toplo uz temperature zraka od 12 do 20°C.

Sutra do sredine dana oblačno, lokalno u noći još može biti slabe kiše ili pljuskova. Od sredine dana naoblaka će se postupno raskidati pa će navečer prevladavati pretežno vedro vrijeme. Uz umjereno jaku, na udare i jaku buru temperature zraka će se kretati od 6 do 12°C.

Od srijede pa do kraja tjedna prevladavati će pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu buru, od petka noću slaba bura, a danju slab zapadnjak i jugozapadnjak. Temperature zraka će biti u postupnom porastu i kretati se od 6 do 12, u danima vikenda i do 18°C.

djelomob1.jpg