Travanj 08, 2019 1981

Promjenjivo vrijeme s kišom nastavlja se i ovaj tjedan

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Atipična, gotovo zimska sinoptička situacija za doba godine potrajati će cijeli tjedan, a vrlo vjerojatno i nešto duže od toga. Jaka skandinavska anticiklona koja će se formirati u drugom dijelu tjedna po svom rubu sa istoka kontinenta će nad Sredozemlje podržavati pritjecanje malo hladnijeg i vlažnijeg zraka.


U takvoj situaciji naše područje će se nalaziti u polju niskog tlaka zraka uz promjenjivo i nestabilno vrijeme.

U nastavku dana oblačno uz kišu i lokalne grmljavinske pljuskove. Uz slab vjetar sjeverozapadnih smjerova temperature zraka na cijelom području bez veće promjene i kretati će se od 10 do 14°C.

Sutra, utorak, djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a lokalno i to osobito u zaleđu mogući su slabi pljuskovi. Uz slab vjetar zapadnih i jugozapadnih smjerova temperature zraka kretati će se od 9 do 16°C.

Polje niskog tlaka zraka od 1010hPa u srijedu će donijeti djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost za slabu kišu i pljuskove. Puhati će slab vjetar jugozapadnih smjerova, a temperature zraka će se kretati od 10 do 14°C.

Promjenjivo i nestabilno vrijeme nastaviti će se u četvrtak i petak pa uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se povremena kiša i lokalni pljuskovi. Prolazno će uz jugozapadnjak zapuhati i slabo jugo, a u petak levanat i bura. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane bez veće promjene.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima jačanje anticiklone sa sjevera kontinenta u danima vikenda donijeti će i stabilnije vremenske prilike pa se uz umjerenu buru očekuje djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Temperature zraka će biti u manjem porastu i kretati će se od 8 do 17°C.
djelomob1.jpg