Travanj 26, 2019 2099 Šibenik meteo

Za vikend promjenljivo uz moguće pljuskove i nevere

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Približavanje frontalnog poremećaja jutros je pojačalo jugo koje okreće na oštro i na moru puše i do 5 Bft. Uz visoku prozirnu naoblaku prevladava djelomice do pretežno sunčano i iznadprosjeka toplo vrijeme uz temperature zraka od 21 do 24°C.


U nastavku dana sa zapada će doći do postupnog porasta naoblake, a tijekom večeri očekuju se prvi pljuskovi i lokalna grmljavinska nevremena. Slične vremenske prilike očekuju nas i tijekom noći, a odmicanje fronte na istok tijekom jutra donijeti će raskidanje naoblake uz pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana. Umjereno do umjereno jako oštro i jugozapadnjak tijekom večeri će postupno oslabiti i okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak, a sutra na zapadnjak, navečer slabu buru. Nabijanje topline uslijed približavanja fronte nastaviti će se do večernjih sati pa će se danas maksimalne temperature zraka kretati od 24 do 27°C. Prolazom fronte prodrijeti će i osjetno svježi zrak pa će se tijekom subote temperature zraka kretati od 12 do 17°C.

Utjecaj visinske ciklone u nedjelju ponovno donosi nestabilnije vremenske prilike uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda te lokalne pljuskove i nevere. Vjetar će biti promjenljiv i nakon slabe bure koja se očekuje u noći sa subote na nedjelju tijekom dana okrenuti na slabe južne i jugozapadne smjerove. Temperature zraka neće se bitno promijeniti u odnosu na subotu i kretati će se od 11 do 19°C.
djelomob1.jpg