Svibanj 03, 2019 2264 Šibenik meteo

Za vikend nestabilno uz oborine, u nedjelju uz buru osjetno hladnije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Jutros na Jadranu prevladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz slabe lokalne pljuskove. Temperature zraka uz slabo jugo kreću se od 16 do 18°C. U nastavku dana očekuju nas slične vremenske prilike, odnosno prevladavati će djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku, a uz slabo jugo temperature zraka će biti ugodne i kretati se od 16 do 18°C.

I sutra nas očekuje slične vremenske prilike osim što će uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme kiša i lokalni grmljavinski pljuskovi biti u odnosu na danas češći. Puhati će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a temperature zraka će biti tek naznatno niže.
Nedjelja će donijeti dodatno pogoršanje vremena uz pretežno oblačno vrijeme i kišu, a lokalno može biti i izraženijih grmljavinskih nestabilnosti praćenih tučom. U noći i tijekom dana na jugu županije puhati će slabo jugo i levanat, a na zapadu će se od jutra sa sjevernog Jadrana postupno proširiti umjereno jaka na udare i jaka bura koja će do večeri uz zahlađenje zapuhati na cijelom području pa će ovisno o smjeru vjetra i temperature zraka biti raznolike, odnosno u krajevima pod burom biti će osjetno hladnije uz temperature zraka od 7 do 12, pod jugom od 12 do 15°C.
U nedjelju je pred nama izraženije pogoršanje vremena uz snijeg u gorskim dijelovima zemlje koji će u kombinaciji uz jaku buru na obali donijeti i brojne probleme u odvijanju prometa.
djelomob1.jpg