Svibanj 10, 2019 2284 Šibenik meteo

Vikend prognoza: U nedjelju kiša i grmljavinski pljuskovi

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Stabilizacija vremenskih prilika je kratkotrajnog karaktera jer se već u drugom dijelu vikenda očekuje izraženije pogoršanje vremena koje će se zatim nastaviti i u prvom dijelu narednog tjedna.


U nastavku dana zadržavati će se pretežno sunčano vrijeme uz visoku prozirnu naoblaku. Uz slab zapadnjak i jugozapadnjak temperature zraka će se kretati od 17 do 21°C.

I sutra veći dio dana očekuju nas slične vremenske prilike, odnosno prevladavati će pretežno sunčano uz visoku prozirnu naoblaku. Prema večeri sa mora će se postupno jače naoblačiti, a kasno navečer i u noći na nedjelju očekuje se kiša i lokalni grmljavinski pljuskovi. Zapuhati će slabo jugo uz temperature zraka od 15 do 20°C.

Nedjelja donosi glavninu ovotjednog pogoršanja vremena pa se uz oblačno vrijeme očekuje kiša i grmljavinski pljuskovi. Slabo do umjereno jugo od jutra će postupno zamijeniti levanat, a zatim i bura koja će od sredine dana jačati i širiti se sa zapada županije prema jugu i do večeri na cijelom području zapuhati umjerena do umjereno jaka. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane neznatno će se sniziti i kretati će se od 14 do 16°C.
djelomob1.jpg