Svibanj 13, 2019 2526 Šibenik meteo

Jesen, a ne proljeće: Ovaj tjedan nas očekuje nastavak prohladnog i nestabilnog vremena

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Jutros na našem području prevladava oblačno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove, a slične vremenske prilike očekuju nas i u nastavku dana. Bura se postupno probija prema jugu i od sredine dana će jačati na umjereno jaku, na udare i jaku pa će sa njom pritjecati i sve svježi zrak uz temperature zraka od 10 do 14°C.


Sutra i u srijedu prevladavati će umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz povremene slabe pljuskove. Bura će i sutra na udare biti jaka i vrlo jaka a zatim će u srijedu postupno slabiti i okrenuti na slab sjeverozapadnjak. Temperature zraka neće se bitnije mijenjati u odnosu na prethodne dane pa će i dalje biti svježe za doba godine uz temperature zraka od 8 do 15°C.

Od četvrtka pa do kraja tjedna očekuje nas malo stabilnije vremenske prilike pa se uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme tek lokalno očekuje slaba kiša ili grmljavinski pljusak. Zapuhati će slab do umjeren vjetar južnih i jugozapadnih smjerova koji će donijeti i postupni povratak topline uz temperature zraka od 14 do 20°C koliko će se maksimalno mjeriti u danima vikenda.

Dakle pred nama je, osobito u prvom dijelu, prema vremenskim prilikama gotovo jesenski tjedan koji će se od petka postupnom stabilizacijom vratiti u proljetne okvire.
djelomob1.jpg