Svibanj 20, 2019 3011 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Za vikend ponovno pljuskovi

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Prostrano i plitko ciklonalno polje i jutros nad Jadranom podržava promjenljivo i nestabilno vrijeme, a slične vremenske prilike očekuju nas do sredine tjedna kad će prolazno ojačati anticiklonalni greben po čijem rubu se u dane vikenda očekuje dolazak nove količine nestabilnog i vlažnog zraka sa sjeverozapada kontinenta.


I jutros uz pretežno oblačno i tiho vrijeme lokalno ima slabih pljuskova. dok su temperature zraka ugodne i kreću se od 16 do 19°C. U nastavku dana vrijeme bi se trebalo prolazno stabilizirati pa se uz djelomice sunčano vrijeme tek lokalno još u zaleđu očekuju slabi pljuskovi. Prema večeri ponovno će zapuhati slabo jugo, a temperature zraka biti će bez veće promjene u odnosu na jutrošnje i kretati se od 16 do 19°C.

Sutra od jutra ponovno promjenjivije pa se uz dosta oblaka očekuju lokalno slabi pljuskovi. Puhati će slabo do umjereno jugo uz temperature zraka od 15 do 19°C.

Srijeda i četvrtak donijeti će stabilnije vremenske prilike pa se uz djelomice sunčano vrijeme tek lokalno očekuju slabi pljuskovi, osobito od sredine dana u zaleđu. Puhati će slab vjetar jugozapadnih i zapadnih smjerova, a temperature zraka će biti u laganom porastu i kretati se od 14 do 20°C.

Petak uz pretežno sunčano vrijeme i slab jugozapadnjak donosi daljnji rast temperatura zraka koje će od jutarnjih 15 sredinom dana porasti do 21 uz obalu, u zaleđu i do 25°C.

Prema sadašnjim prognostičkim modelima prvi dio vikenda će u odnosu na drugi biti stabilniji pa se tijekom subote očekuje djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz slabo do umjereno jugo i temperature zraka od 15 do 21°C. U nedjelju se očekuje glavnina ovotjednog pogoršanje vremena uz kišu i pljuskove. Uz slabo jugo i jugozapadnjak, krajem dana buru i sjeverozapadnjak temperature zraka i dalje će biti ugodne i kretati se od jutarnjih 16 do maksimalno dnevnih 18°C.
djelomob1.jpg