Svibanj 27, 2019 2409 Šibenik meteo

Razdoblje nestabilnog i neuobičajenog vremena za ovo doba godine nastavlja se i u ovom tjednu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Razdoblje nestabilnog vremena neuobičanjog za doba godine nastavilo se i na samom početku tjedna pa jutros nad Jadranom uz oblačno vrijeme i umjereno jugo i levanat pada kiša, a temperature zraka se kreću od 16 do 18°C.


Ciklona sa središtem iznad Tirenskog mora koja pruža dolinu prema Jadranu u narednim danima donijeti će dosta promjenljivo vrijeme uz česte pljuskove i neverine, a kako će se naši krajevi i u ostatku tjedna nalaziti u polju srednjeg ili malo povišenog tlaka zraka svakodnevno su lokalno moguće nestabilnosti praćene pljuskovima i grmljavinom.

U nastavku dana pretežno oblačno uz kišu, lokalno postoji mogućnost za grmljavinski pljusak. Puhati će umjereno do umjereno jako jugo uz temperature zraka od 16 do 18°C.

Sutra uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme nastavlja se izrazito nestabilne vremenske prilike uz pojavu pljuskova, lokalno praćenih grmljavinom. Puhati će slabo do umjereno oštro i jugo, a temperature zraka se u odnosu na danas neće bitnije mijenjati i kretati će se od 16 do 18°C.

I u srijedu dosta promjenljivo uz čestu pojavu pljuskova koji lokalno mogu biti praćeni grmljavinom, a uz umjereno jugo i levanat temperature zraka će biti u laganom porastu i kretati će se od 16 do 20°C.

Od četvrtka prema vikendu naši krajevi će se i dalje nalaziti u polju srednjeg ili malo povišenog tlaka zraka pa će se vremenske prilike barem djelomice stabilizirati. Uz obalu se tako očekuje djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a u zaleđu od sredine dana uz umjeren razvoj dnevne naoblake lokalno se očekuje kiša i grmljavinski pljuskovi koji se mogu u poslijepodnevnim satima proširiti i do dijela obale. Uz slabe vjetrove zapadnih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka će biti u laganom porastu i kretati se između 15 do 21°C.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima u prvom dijelu vikenda još postoji mogućnost za lokalne nestabilnosti i pljuskove, dok njegov drugi dio donosi stabilnije vremenske prilike uz pretežno sunčano vrijeme. Uz slabe vjetrove zapadnih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka će biti u porastu, osobito u nedjelju kada će uz obalu prijeći vrijednosti od 25°C.
djelomob1.jpg