Lipanj 03, 2019 3262 Šibenik meteo

Konačno: Iz dana u dan bit će sve toplije

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Vlažan i nestabilan zrak koji kruži nad regijom polako slabi i napušta naše krajeve što potvrđuju i satelitske snimke na kojima se može uočiti da se oblačna masa koja nam je prethodnih dana donosila česte pljuskove jutros drži južnije od nas.

U tjednu pred nama jačati će polje povišenog tlaka zraka, a zbog ciklone nad Velikom Britanijom u naše krajeve će pristizati sve topliji zrak sa juga.

U takvim okolonosti na moru i uz obalu očekuje se pretežno sunčano vrijeme, dok u zaleđu do četvrtka od sredine dana uz umjeren razvoj dnevne naoblake lokalno postoji mogućnost za pljuskove praćene grmljavinom. Od četvrtka do vikenda i u zaleđu sve manje će biti šansi za lokalne nestabilnosti koje će se uglavnom držati krajnjeg sjevera županije i dinarskog masiva.

Vjetar će na cijelom području biti slab do umjeren promjenljivih smjerova i to noću slaba bura i levanat, a tijekom dana slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak.

Temperature zraka će iz dana u dan biti u porastu i do vikenda uz obalu se kretati od 17 do 27, u zaleđu od 15 do 31°C.

Stabilno, sunčano i tiho vrijeme doprinjeti će i bržem zagrijavanju mora koje se jutros na području naše županije kreće oko 18°C, pri tom imajte na umu da je UV index visok pa se adekvatno zaštitite ili izbjegavate duži boravak na suncu u periodu od 11 do 16h.
djelomob1.jpg