Lipanj 07, 2019 2569 Šibenik meteo

Vikend prognoza: Napokon nam dolazi ljeto

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Nad Jadranom je ojačalo polje malo povišenog tlaka zraka, a frontalni poremećaji premještaju se dosta sjevernije pa jutros uz obalu prevladava pretežno sunčano vrijeme, a uz slab vjetar južnih smjerova temperature zraka se kreću od 23 do 28°C. Ciklona koja se nalazi nad Velikom Britanijom na svojoj prednjoj strani prema Jadranu iz Sjeverne Afrike vuće sve topliji zrak pa će se razdoblje stabilnog i sve toplijeg vremena nastaviti i u narednim danima.


U nastavku dana, te sutra i u nedjelju prevladavati će sunčano vrijeme uz povremenu visoku prozirnu naoblaku. Još danas će puhati slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a sutra se očekuje uglavnom tiho ili slab vjetar promjenljivih smjerova. U nedjelju će prolazno zapuhati slaba do umjerena bura, a uz obalu slab sjeverozapadnjak.

Temperature zraka će zbog pritjecanja sve toplijeg zraka biti u porastu pa će do nedjelje i uz obalu mjestimice nakon jutarnjih 19 tijekom dana dosegnuti vrijednosti od 30, u zaleđu i do 34°C.

Obilje sunčanih sati i slab vjetar pogodovati će bržem zagrijavanju mora koje se na šibenskom području zagrijalo na oko 20°C. Ako ste se odlučili za kupanje onda obratite pažnju na visoki UV index u periodu od 11 do 16h i adekvatno se zaštitite ili u navedenom terminu boravite u hladu.
djelomob1.jpg