Lipanj 21, 2019 2388 Šibenik meteo

Za vikend nestabilno uz neverine

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Nad Jadranom se zadržava prostrano polje približno srednjeg i izjednačenog tlaka koje podržava stabilne vremenske prilike uz pretežno sunčano vrijeme. Istodobno sa sjeverozapada kontinenta polako se približava dolina s frontalnim sustavom koja će nam od sutra donijeti postupnu promjenu i pogoršanje vremena.


Jutros na našem području prevladava pretežno vedro vrijeme uz visoku prozirnu naoblaku. Uz slab vjetar promjenljivih smjerova temperature zraka se kreću od 25 do 30 uz obalu, odnosno od 30 do 32°C u zaleđu.

U nastavku dana uz obalu i u većem dijelu zaleđa očekuje se pretežno vedro vrijeme uz povremenu visoku naoblaku. Na krajnjem sjeveru županije od sredine dana uz slab razvoj dnevne naoblake tek lokalno postoji mogućnost za slabi pljusak, a navečer će se i na tom području naoblaka raskinuti uz pretežno vedro vrijeme. Uz slabe vjetrove stabilnog ljetnog vremena, odnosno uz maestral i jugozapadnjak, temperature zraka uz obalu će se kretati od 26 do 30, u zaleđu od 25 do 34°C.

Nakon vedre noći i pretežno sunčanog prvog dijela dana u drugom dijelu subote sa mora prema obali će se postupno naoblačiti, a poslijepodne i navečer lokalno uz pljuskove očekuju se i neverini. Zapuhati će slabo do umjereno, na moru povremeno i umjereno jako jugo koje će navečer slabiti i okretati na levanat i buru koja će jačati u večernjim satima. Temperature zraka neće se bitnije mijenjati u odnosu na prethodne dane i kretati će se od jutarnjih 24 do maksimalno dnevnih 29°C.

Nedjelja će uz obalu donijeti u odnosu na zaleđe malo stabilnije vremenske prilike uz djelomice sunčano vrijeme i povremenu promjenljivu naoblaku ali i tu uz mogućnost za poneki lokalni pljusak i neverin. U zaleđu od sredine dana dosta promjenljivo i nestabilno uz lokalno izraženije grmljavinske nestabilnosti, osobito na širem kninskom području. Umjerena bura tijekom jutra će na moru i uz obalu okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak sa kojim će i osvježiti uz temperature zraka od 21 do 28°C.
djelomob1.jpg