Lipanj 24, 2019 2296 Šibenik meteo

Kuhat ćemo se na plus 35: Od sredine tjedna udar toplinskog vala

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Nad Jadranom dominira polje malo povišenog tlaka zraka, a frontalni poremećaj koji je ovog vikenda glavninu promjene vremena napravio u unutrašnjosti zemlje odmaknuo je dalje na istok. Polje povišenog tlaka zraka nastaviti će dominirati nad Jadranom cijeli ovaj tjedan pa se uz pretežno sunčano vrijeme iz dan u dan očekuju i sve više temperature zraka.


Jutros uz obalu prevladava pretežno, u zaleđu djelomice sunčano vrijeme uz slabu do umjerenu buru i temperature zraka od 25 do 29°C. U nastavku dana djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku i malu mogućnost za poneki lokalni pljusak. Puhati će slaba do umjerena bura, na moru sjeverozapadnjak. Temperature zraka još relativno ugodne i uz obalu će se kretati oko 30, u zaleđu do 29°C.

Sutra i u srijedu također slične vremenske prilike, odnosno prevladavati će se pretežno do djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku. Puhati će slaba bura i sjeverozapadnjak uz temperature zraka koje će biti u postupnom porastu i uz obalu se kretati od 22 do 32, u zaleđu od 18 do 30°C.

U četvrtak i petak pretežno sunčano i vruće uz temperature zraka koje će se kretati od 24 do 35°C. Vjetar će biti slab i uglavnom prosjevernih i sjeverozapadnih smjerova.

I za vikend slične vremenske prilike pa će se uz dosta sunca i uz umjerenu buru temperature zraka kretati od jutarnjih 24 do maksimalno dnevnih 34°C.

Dakle pred nama je stabilan i sunčan tjedan, a zbog vjetrova koje će biti pretežno sjevernih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka uz obalnu crtu će biti dosta visoke jer će izostati rashladni utjecaj mora.
djelomob1.jpg