Srpanj 01, 2019 2788 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Sredinom tjedna povratak visokih temperatura

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Nad Jadranom dominira polje povišenog tlaka zraka koje podržava stabilne vremenske prilike uz vedro i tiho vrijeme. Na sjeveru kontinenta nalazi se ciklona u sklopu koje se našim krajevima približava oslabljeni hladni frontalni poremećaj. Njegovim prolazom od sredine tjedna veći dio Europe će se naći u polju srednjeg tlaka zraka, a prema vikendu utjecaj sjeverne ciklone sve će biti izraženiji, osobito na zapadu kontineta.


Jutros na našem području prevladava vedro i tiho vrijeme uz temperature zraka koje se uz obalu kreću od 27 do 29, u zaleđu od 29 do 31°C. U nastavku dana očekuju nas slične vremenske prilike, a uz slab maestral i jugozapadnjak temperature zraka će se uz obalu kretati do 31, u zaleđu do 33°C.

I sutra će prevladavati pretežno vedro vrijeme, a uz slab sjeverozapadnjak i zapadnjak temperature zraka će na cijelom području porasti za dodatnih stupanj do dva u odnosu na danas. Kasno navečer i u noći na srijedu zapuhati će umjerena do umjereno jaka bura sa kojom neće zahladti već će kao i ova prethodna na početku imati uz obalu fenski utjecaj.

Zbog toga će u srijedu uz pretežno vedro vrijeme obala zbog izostanka rashladnog utjecaja mora ponovno mjeriti visoke temperature zraka koje će dosegnuti i 35°C. Istodobno u zaleđu će biti za nekoliko stupnjeva hladnije i tu će se mjeriti dnevni maksimalci od 28 do 31°C.

U četvrtak bura će oslabiti i uz obalu okrenuti na slab sjeverozapadnjak, a od petka do subote na maestral i jugozapadnjak. Prevladavati će pretežno sunčano vrijeme, a nešto više oblaka uz djelomice sunčano vrijeme očekuje se tijekom nedjelje kad će na moru zapuhati slabo do umjereno jugo. Temperature zraka vratiti će se u višegodišnje prosjeke i kretati se od jutarnjih 24 do maksimalno dnevnih 30, u Zagori za stupanj do dva više temperature zraka.
djelomob1.jpg