Srpanj 12, 2019 2607 Šibenik meteo

Promjenljivo vrijeme i u danima vikenda

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
U nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike pa se uz slab vjetar zapadnih i jugozapadnih smjerova očekuje djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku. Temperature zraka će i dalje za doba godine biti ugodne i kretati se od 24 do 27°C.


Sutra (subota) će nastupiti novo prolazno pogoršanje vremena uz čestu pojavu pljuskova i neverina koji će se glavninom premještati otvorenim morem. Nakon slabog do umjeren jugozapadnjaka i juga prolazom neverina vjetar će okrenuti na umjerenu buru koja lokalno za vrijeme samog neverina može biti i pojačana. Temperature zraka u odnosu na danas biti će malo niže i kretati se od 18 do 24°C.

U nedjelju stabilizacija vremenskih prilika pa će uz umjerenu buru, a na moru sjeverozapadnjak prevladavati pretežno sunčano vrijeme uz povremenu visoku naoblaku. Temperature zraka će biti u manjem porastu i kretati će se od jutarnjih 18 do maksimalno dnevnih 27°C.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima razdoblje nestabilnog i promjenljivog vremena nastaviti će se i u narednom tjednu kad se njegovom sredinom očekuje novo pogoršanje vremena. Povratak ljeta i vrućina nastupiti će u zadnjoj dekadi srpnja koja je kao i prva dekada kolovoza prema višegodišnjim prosjecima ujedno i najtopliji dio godine.
Poslijednja izmjena dana Petak, 12 Srpanj 2019 13:51
djelomob1.jpg