Srpanj 15, 2019 2972 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Do vikenda ugodne temperature uz promjenljivo vrijeme

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Neuobičajno vrijeme za sredinu ljeta uz česte prodore nestabilnog i vlažnog zraka sa sjevera kontinenta uz ispodprosječne temperature zraka nastavilo se i na početku ovog tjedna u kojem plitka ciklona nad zapadnim Sredozemljem pruža dolinu nad Jadranom zbog čega jutros uz slab vjetar zapadnih smjerova prevladava djelomice sunčano vrijeme uz visoku i srednu naoblaku. Temperature zraka na cijelom području su ujednačene i kreću se od 24 do 26°C.


U nastavku dana do kasnih večernjih prevladavati će djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost za lokalno slabe pljuskove. Uz obalu će zapuhati slab vjetar zapadnih i sjevernih smjerova, u zaleđu slaba bura koja će od večernjih sati na cijelom području jačati na umjerenu. Temperature zraka u odnosu na jučer neznatno će porasti i kretati se od 27 do 29°C.

Sutra uz slabu do umjerenu buru i u srijedu uz slab maestral prevladavati će pretežno sunčano vrijeme. Temperature zraka i dalje iste u rasponu od jutarnjih 18 do dnevnih 29°C.

U drugom dijelu četvrtka te u prvom dijelu petka ponovno nestabilnije uz mogućnost za lokalne neverine i pljuskove. Zapuhati će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, a temperature zraka i dalje bez veće promjene u odnosu na prethodne dane.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima u danima vikenda očekuje se jačanje polje malo povišenog tlaka zraka uz pritjecanje sve toplijeg zraka s juga kontinenta. Uz pretežno sunčano vrijeme i slabe vjetrove stabilnog ljetnog vremena, danju maestral i noću burin, temperature zraka će biti u postupnom porastu i kretati se od jutarnjih 19 do maksimalno dnevnih 31°C.

Razdoblje malo promjenljivog i po temperaturama zraka ispodprosječnog vremena nastaviti će se sve do vikenda od kada će pritjecanjem sve toplijeg zraka s juga i temperature zraka biti u laganom porastu.
djelomob1.jpg