Srpanj 19, 2019 2334 Šibenik meteo

Za vikend stabilno i pretežno sunčano: Idući tjedan povratak ljeta bez velikih vrućina

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Manja količina vlažnog zraka koja se premješta preko regije u polju malo sniženog tlaka zraka i danas će od sredine dana na krajnjem sjeveru županije uz jači razvoj naoblake donijeti lokalne grmljavinske pljuskove dok će uz obalu i na moru prevladavati pretežno sunčano vrijeme.
Slab jugozapadnjak obalu će držati na ugodnim temperaturama do 30, dok će one u zaleđu biti za stupanj do dva više.

I sutra se očekuju slične vremenske prilike iako će mogućnost za grmljavinske pljuskove na podinarskom području u odnosu na danas biti manja. Dosta sunčanog vremena uz slab jugozapadnjak, noću tiho ili slab burin neće bitnije utjecati na temperature zraka koje će se kretati od 19 do 30, odnosno u zaleđu od 17 do 32°C.

Od nedjelje daljnja stabilizacija vremenskih prilika uz porast tlaka zraka i pretežno vedro vrijeme na cijelom području. I dalje će puhati slabi vjetrovi stabilnog ljetnog vremena, danju jugozapadnjak i maestral, noću tiho ili burin. Temperature zraka u odnosu na subotu u blagom porastu i kretati će se od 20 do 31 uz obalu, odnosno od 18 do 33°C u zaleđu.

Dakle pred nama je uz obalu stabilan i pretežno sunčan vikend, dok u zaleđu i to na krajnjem sjeveru danas i sutra uz umjeren razvoj dnevne naoblake mogući su lokalni grmljavinski pljuskovi. Nedjeljna stabilizacija vremena uvod je povratak ljeta na koje smo naviknuli od prethodnih godina pri ćemu vrućine neće biti toliko izražene kao primjerice na zapadu i jugozapadu kontinenta gdje će ponovno dosegnuti i prijeći visokih 40 stupnjeva.
djelomob1.jpg