Srpanj 22, 2019 5220 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Do vikenda period stabilnog i vrućeg vremena

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Fenska bura koja je zapuhala u noći podignula je temperature zraka u prosjeku do 5 stupnjeva pa jutros uz pretežno vedro vrijeme temperature zraka su već dosegnule 32 stupnja. Anticiklona koja će do vikenda dominirati većim dijelom kontinenta uz stabilno vrijeme donijeti će i povratak vrućih dana koji i neće biti toliko izražene kao primjerice na zapadu i jugoistoku kontinenta.


Ipak danas na našem području i to u neposrednom zaleđu u ranim popodnevnim satima postoji mogućnost za nastanak lokalnog grmljavinskog nevremena koji se može proširiti i do dijela obale. Bura koja će nastaviti puhati u zaleđu uz obalu je oslabila i do večernjih sati zamijeniti će je slab maestral. Temperature zraka će još porasti, osobito uz obalu i u neposrednom zaleđu gdje će se kretati i do 35, dok će na krajnjem sjeveru one biti i za dva do tri stupnja niže nego uz obalu.
Sutra će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, a dnevna naoblaka se očekuje uglavnom na širem području Boraje i juga županije. Kao i danas umjerena bura će u jutarnjim satima uz obalu oslabiti i okrenuti na slab maestral, a navečer ponovno na cijelom području dominacija slabe do umjerene bure. Temperature zraka slične današnjima i uz obalu i neposrednom zaleđu kretati će se od 24 do 35, na krajnjem sjeveru županije od 20 do 30°C. Temperature zraka i u srijedu će uz pretežno vedro vrijeme i umjerenu buru i sjeverozapadnjak na moru biti nepromijenjene, a od četvrtka do petka vjetar će se smiriti pa će uz dosta sunca i slabe vjetrove s mora one biti uz obalu ugodnije i kretati se od 24 do 30, a u zaleđu gdje osvježavajući vjetar slabo prodire u laganom porastu.
U danima vikenda tlak zraka će biti malo snižen što će otvoriti mogućnost za nastanak poslijepodnevnih nestabilnosti u zaleđu koje se mogu proširiti i do dijela obale. Temperature zraka uz slab do umjeren vjetar jugozapadnih i zapadnih smjerova, a noću burin, slične prethodnim danima, odnosno kretati će se od 25 do 31°C.
Dakle nakon današnje mogućnosti za prolazne grmljavinske pljuskove u zaleđu do vikenda će nastupiti period stabilnog i vrućeg vremena kako i dolikuje zadnjoj dekadi mjeseca srpnja. Vikend prema sadašnjim prognostičkim materijalima ponovno nestabilniji uz mogućnost za grmljavinske pljuskove u zaleđu.
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019 12:05
djelomob1.jpg