Srpanj 29, 2019 2547 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Od utorka postupna stabilizacija

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Ciklonalno polje nad Jadranom popunjava se i još podržava nestabilno vrijeme pa jutros nakon noći u kojoj je bilo lokalnih neverina prevladava djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku. U tjednu pred nama naši krajevi će se naći u polju nešto sniženog tlaka zraka pa se vremenske prilike neće posve stabilizirati, odnosno svakodnevno su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom i to osobito od sredine dana u zaleđu, a noću na moru i to posebice na sjevernom dijelu Jadrana lokalni neverini.


U nastavku dana i sutra uz obalu će prevladavati djelomice do pretežno sunčano, u zaleđu od sredine dana uz umjereni razvoj dnevne naoblake lokalno su mogući pljuskovi. Uz slabe vjetrove zapadnih i sjeverozapadnih smjerova, a u zaleđu slabu buru temperature zraka kretati će se od 20 do 29°C.

Od srijede do petka očekuju nas nešto stabilnije vremenske prilike uz pretežno sunčano vrijeme. Uz slabe vjetrove zapadnih i sjevernih smjerova temperature će se kretati od 22 do 31°C.

Od petka do kraja vikenda uz pretežno do djelomice sunčano vrijeme ponovno raste mogućnost za povremene lokalne pljuskove i neverine osobito u zaleđu, a noću na moru. Uz slab do umjeren vjetar promjenljivih smjerova i to danju zapadnjak i jugozapadnjak, a noću burin, temperature zraka će i dalje biti ugodne i kretati se od 22 do 31°C.

Dakle pred nama je tjedan uglavnom stabilnog i ugodno toplog vremena koje će tek lokalno s biti narušeno pljuskovima i neverinima.
djelomob1.jpg