Kolovoz 02, 2019 3112 Šibenik meteo

Danas frontalni prolaz, od sutra ponovno stabilnije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Frontalni poremećaj koji nam se približava sa zapada nakon pretežno vedre noći i prvog dijelu jutra donio nam je u ovim trenucima porast visoke i srednje naoblake uz pretežno oblačno vrijeme, a na moru prema odrazima radara ima i slabih pljuskova.
Ova brzoptezna fronta u drugom dijelu dana, i to osobito navečer i u prvom dijelu noći prijeći će svojom glavninom i preko naših krajeva pa se nastavku dana nakon izmjene sunčanih i oblačnih perioda očekuju pljuskovi i lokalni neverini. Slabo jugo i jugozapadnjak kasno navečer i u noći zamijeniti će umjerena bura. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane biti će neznatno niže i kretati se od 24 do 29°C.
U drugom dijelu noći očekuje se raskidanje naoblake pa će najveći dio subote proteći uz pretežno sunčano vrijeme. Slaba do umjerena bura tijekom jutra uz obalu i na moru okrenuti će na slab do umjeren sjeverozapadnjak, navečer ponovno na cijelom području slaba bura. Temperature zraka biti će slične današnjima i kretati se od 21 do 28°C.
Nedjelja donosi djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz visoku naoblaku. Uz slab do umjeren sjeverozapadnjak i buru temperature zraka će biti u laganom porastu i kretati se od 21 do 29°C.
Dakle nakon današnje brzopotezne fronte koja će svojom glavninom nastupiti u večernjim satima nastavak vikenda proteći će uz stabilizaciju vremenskih prilika i pretežno sunčano i ugodno toplo vrijeme.