Kolovoz 19, 2019 2950 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Od sredine tjedna promjenjivije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Polje izjednačenog i malo povišenog tlaka zraka nastavlja nad Jadranom podržavati stabilne vremenske prilike pa jutros uz vedro i tiho vrijeme temperature zraka se kreću od 28 do 32°C. U nastavku dana prevladavati će pretežno vedro vrijeme, a uz slab do umjeren maestral temperature zraka uz obalu će se kretati do 30, u zaleđu do 32°C.

I u nastavku tjedna nad ovim područjem zadržavati će se slična sinoptička situacija. Frontalni poremećaji koji se premještaju sa zapada uglavnom će biti zaustavljeni na Alpama, a manja količina vlažnijeg i nestabilnijeg zraka od sredine tjedna povećati će mogućnost za popodnevne razvoje nad Dinaridima.

Sutra vremenske prilike će biti slične današnjima pa se uz slab maestral očekuje pretežno vedro vrijeme. Temperature zraka u daljnjem laganom porastu pa će se uz obalu kretati od 20 do 31, u zaleđu od 16 do 34°C.

Od srijede do kraja tjedna uz obalu se očekuje djelomice do pretežno sunčano vrijeme, dok u zaleđu od sredine dana uz umjeren razvoj dnevne naoblake lokalno postoji mogućnost za grmljavinske pljuskove, osobito na krajnjem sjeveru županije i Dinari dok šansa za poneki neverin uz obalu postoji u danima vikenda.

U srijedu i četvrtak vjetar će okrenuti na slab jugozapadnjak, a od petka prolazno na sjeverozapadnjak i zapadnjak te buru. Vruće vrijeme uz temperature zraka od 22 do 32°C zadržati će se i u srijedu, a od četvrtka temperature zraka će biti u laganom padu i kretati se od 20 do 30°C.
djelomob1.jpg