Kolovoz 23, 2019 2619 Šibenik meteo

Vikend prognoza: Vruće, promjenjivo uz dosta oblaka

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Dolina s oslabljenim frontalnim poremećajem premješta se sjevernije od Jadrana na kojem jutros prevladava djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz visoku i srednju naoblaku. Uz slab vjetar zapadnih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka su visoke i kreću se od 26 do 30 u zaleđu i od 29 do 31°C uz obalu.

U nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike pa se uz dosta visoke i srednje naoblake očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana na krajnjem sjeveru županije uz jači razvoj naoblake lokalno može biti pojave grmljavinskih razvoja, osobito u Bukovici. Uz slab do umjeren jugozapadnjak i maestral, a na moru sjeverozapadnjak temperature zraka kretati će se od 27 do 33 uz obalu, u zaleđu od 24 do 32°C.

Sutra i u nedjelju očekujemo slične vremenske prilike kao i danas. Uz dosta visoke i srednje naoblake lokalno može biti slabih pljuskova, a od sredine dana u zaleđu uz umjeren razvoj naoblake i grmljavinskih razvoja. Puhati će slabi vjetrovi zapadnih i jugozapadnih smjerova, na moru sjeverozapadnjak. Navečer vjetar će oslabiti i okrenuti na slabu buru. Vruće vrijeme nastaviti će se i u danima vikenda pa će temperature zraka biti slične današnjima ili samo neznatno niže.

djelomob1.jpg