Kolovoz 26, 2019 2811 Šibenik meteo

U zaleđu stiže i malo kiše, kod nas tek naredni tjedan

Tjedna prognoza: Vjetar će biti slab, gotovo tiho, a temperature zraka i dalje će se kretati oko 31°C

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Kako javlja Šibenik meteo, vlažan zrak koji kruži po visini i jutros je donio promjenljivo i tiho vrijeme uz dosta oblaka. Temperature zraka su nakon jutarnjih 22 do 24 stupnja u porastu i trenutno su u rasponu od 26 do 31°C.

Posljednji kolovoški i klimatološki ljetni tjedan trebao bi donijeti uglavnom stabilne vremenske prilike jer će se nad većim dijelom Europe zadržavati polje malo povišenog tlaka zraka. Manja količina vlažnog zraka koji će cirkulirati po visini povremeno će donijeti više oblaka od sredine tjedna do petka dok se za vikend očekuje uglavnom pretežno sunčano vrijeme.

U nastavku dana prevladavat će djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku iz koje lokalno može pljusnuti, a u zaleđu uz pljusak i zagrmiti. Vjetar će biti slab, gotovo tiho, a temperature zraka će se kretati od 27 do 31°C.

Sutra će uz obalu prevladavati pretežno sunčano vrijeme, dok u zaleđu uz slab razvoj dnevne naoblake može biti slabih pljuskova i grmljavine, ponajviše prema Dinari. Gotovo tiho vrijeme ili uz slab maestral zadržati će se i sutra, a temperature zraka će biti bez veće promjene u odnosu na danas.

Srijeda i četvrtak donose porast visoke naoblake pa će prevladavati djelomice sunčano, povremeno i do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar će i dalje biti slab i to uglavnom maestral i jugozapadnjak, noću tiho ili burin. Temperature zraka i dalje visoke i kretati će se od 22 do 31°C.

Od petka i u dane vikenda prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će i dalje biti slab i to uglavnom jugozapadnih i južnih smjerova koji će malo pojačati u nedjelju zbog približavanja frontalnog poremećaja koji će glavninom nastupiti u prvim danima narednog tjedna. Temperature zraka i dalje bez veće promjene u odnosu na prethodne dane i kretat će se od jutarnjih 21 do maksimalno dnevnih 30°C.

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 26 Kolovoz 2019 11:17
djelomob1.jpg