Kolovoz 30, 2019 3219 Šibenik meteo

Kraj ljeta? Ljetoljupci, iskoristite ovaj vikend i uživate u kupanju i moru

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Tiho i neugodno sparno vrijeme već nekoliko dana muku zadaje svima nama, osobito noću, kada se temperature zraka tek pred zoru spuste ispod 25°C.

Visoka vlažnost koja uz obalu ide i do 80% i danas je uz sumaglicu i naoblaku prisutna na Jadranu, osobito na njegovom srednjem i južnom dijelu. Temperature zraka ovog jutra uz obalu su zbog izostanka sunca još ispod 30, dok u zaleđu uglavnom idu od 30 do 32°C.

I naredni dani biti će gotovo slični jer polje malo povišenog tlaka zraka podržavati će tiho i ne posve vedro vrijeme, pa će danas i u nedjelju prevladavati djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz sumaglicu i slabu vidljivost, sutra uz nešto više sunca. Od sredine dana u zaleđu kao i prethodnih dana velika je mogućnost za lokalne grmljavinske razvoje koji će sa dolaskom večeri utihnuti. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane neće se bitnije mijenjati pa će se uz slab vjetar i gotovo tiho vrijeme kretati od 23 do 31 uz obalu, u zaleđu od 19 do 32°C.

Ovaj posljednji ovoljetni klimatološki vikend izgleda da je i ultima ovog ljeta jer pogoršanje koje glavninom stiže u utorak otpuhati će vrućinu i sparinu s ovih prostora uz vraćanje temperature zraka u višegodišnje prosjeke. Zbog toga bi svi ljetoljupci trebali iskoristiti ovaj vikend i uživati u kupanju i moru čija temperatura je visokih 26 do 27 stupnjeva.

Poslijednja izmjena dana Petak, 30 Kolovoz 2019 13:22
djelomob1.jpg