Rujan 02, 2019 2875 Šibenik meteo

Kraj vrućem i sparnom vremenu: Nestabilno u utorak i u danima vikenda

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

S prvim danima rujna ušli smo u klimatološku jesen koja se odmah na svome početku odlučila obračunati s ljetom i stati na kraj vrućem i sparnom vremenu koje nas prati veći dio kolovoza. 

Dolina s frontalnim sustavom koja se približava Jadranu s sjeverozapada kontinenta iako će većem dijelu zemlje donijeti znatniju promjenu vremena vrlo izgledno je da će u vrućoj Dalmaciji polomiti zube i uglavnom tijekom noći i jutra protutnjati ovim prostorom bez značajnijih oborina, a grmljavinski sustavi držati će se uglavnom otvorenog mora. Ipak ona će biti prvi val promjene vremena koja će odpuhati vrućine s ovih prostora pa će drugo ovotjedno pogoršanje koje se očekuje u danima vikenda vjerojatno po pitanju oborina biti izdašnije.

U nastavku dana djelomice do pretežno sunčano vrijeme sve više će zamjenjivati oblaci, a u zaleđu kao i prethodnih dana može biti grmljavinskih razvoja i pljuskova. Prema večeri uz jače naoblačenje lokalno može biti slabih pljuskova, a na moru neverina. Slabo do umjereno jugo puhati će do kasnih večernjih sati kada se očekuje da će zapuhati umjerena do umjereno jaka bura. Temperature zraka će biti i danas visoke i kretati se od 27 do 30°C.

U noći i prvom dijelu jutra uz oblačno vrijeme očekuje se povremena kiša i pljuskovi, lokalno i neverini koji su najizgledniji na otvorenom moru. Od sredine dana naoblaka će se raskinuti uz pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana. Umjerena do umjereno jaka bura donijeti će i osvježenje pa će se nakon niza vrućih dana temperatura zraka osjetno sniziti i kretati se od 19 do 25°C.

U srijedu će prevladavati pretežno vedro vrijeme uz slab vjetar sjeverozapadnih, u drugom dijelu dana promjenljivih smjerova. Temperature zraka će ponovno biti u porastu i kretati se od 19 do 27°C.

Pretežno sunčano vrijeme uz slabe vjetrove jugozapadnih i zapadnih smjerova zadržati će se i tijekom četvrtka i petka. Temperature zraka neće se bitnije mijenjati i kretati će se od jutarnjih 19 do maksimalno dnevnih 28°C.

U danima vikenda izgledno je da će nas zahvatiti drugo ovotjedno pogoršanje vremena pa se u drugom dijelu subote i prvom  dijelu nedjelje uz pretežno od oblačno vrijeme očekuju pljuskovi i lokalni neverini. U subotu će zapuhati slabo do umjereno jugo, a prolazom fronte u nedjelju bura i tramontana. Temperature zraka neznatno će se sniziti i kretati se od 19 do 23°C.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 02 Rujan 2019 11:22
djelomob1.jpg