Rujan 06, 2019 2764 Šibenik meteo

Za vikend promjenljivo uz neverine

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Približavanje hladne fronte sa sjeverozapada kontinenta narušilo je stabilne vremenske prilike od prethodnih dana pa se već tijekom noći naoblačilo, a do zore pali su i prvi slabi pljuskovi. Frontalni sustav zadržava se jutros glavninom sjevernije od Jadrana, a plitka cikona će se s Ligurskog mora postupno premjestiti nad Jadran i u nastavku dana ali i u danima vikenda donijeti promjenljive vremenske prilike uz česte pljuskove i neverine.

Jutros na našem području prevladava oblačno vrijeme uz povremene slabe pljuskove. Zapadno od Šibenika puše umjerena bura, a južnije slaba ili je tiho. Temperature zraka su na cijelom području izjednačene i kreću se od 23 do 25°C. U nastavku dana očekuju se slične vremenske prilike pa će uz djelomice do pretežno oblačno vrijeme lokalno biti pljuskova, a prema večeri i u noći neverina koji lokalno mogu biti i izraženiji osobito na zadarskom području. Bura će zapadnije od Šibenika biti umjerena do umjereno jaka dok će južnije uglavnom biti slaba ili će se zadržavati tiho, dok će temperature zraka biti bez veće promjene u odnosu na jutrošnje.

Sutra i u nedjelju prevladavati će slične vremenske prilike pa iako se tijekom dana očekuju i dulji sunčani periodi lokalno će biti pojave pljuskova i neverina i to osobito u zaleđu, a u večernjim i noćnim satima na moru i uz obalu.

Vjetar će i dalje biti slab do umjeren i to sutra do sredine dana promjenljivih smjerova, a zatim uglavnom sjeverozapadnih. U nedjelju će postupno zapuhati slabo do umjereno jugo i oštro. Temperature zraka neznatno će se sniziti u odnosu na današnje i kretati se od 20 do 23°C.

djelomob1.jpg