Rujan 09, 2019 2641 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Bablje ljeto uz povremene nestabilnosti

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Frontalni poremećaj koji je zahvatio proteklog vikenda Jadran i jutros je uz oblačno vrijeme donio pljuskove i lokalne neverine. Njegovim premještanjem na jugoistok u drugom dijelu dana nastupiti će postupna stabilizacija vremena i raskidanje naoblake. 

Ciklona koja će se formirati u zapadnom Sredozemlju narednih dana neće bitnije utjecati na vrijeme kod nas pa se osim više naoblake očekuje uglavnom suho i toplo vrijeme. Nakon prolaznog pogoršanja u četvrtak od petka jačanjem anticiklone nad većim dijelom Europe nastupiti će razdoblje stabilnog i sunčanog vremena.

Od sredine dana lokalne nestabilnosti će postupno zamijeniti sve više sunčanih perioda, a poslijepodne i pretežno sunčano vrijeme. Slab vjetar zapadnih i sjeverozapadnih smjerova donijeti će i nešto svježiji zrak pa će se temperature zraka kretati od 19 do 25°C.

Sutra i u srijedu prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz visoku i srednju naoblaku, a na otvorenom moru uz lokalno slabe pljuskove može biti i neverina. Vjetar će i dalje biti slab zapadnih, a u srijedu jugozapadnih smjerova. Temperature zraka će biti u porastu i nakon jutarnjih 18, u zaleđu 14 dosegnuti će uz obalu visokih 27, u zaleđu i vrućih 30°C.

U četvrtak prema sadašnjim prognostičkim materijalima nastupiti će prolazno pogoršanje vremena uz mogućnost za pljuskove i lokalne neverine, osobito u zaleđu. Vjetar će i dalje biti slab, danju jugozapadnjak, a noću burin. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane biti će neznatno niže.

Od petka pa do kraja vikenda pod utjecajem visokog tlaka zraka nastupiti će razdoblje stabilnog i pretežno sunčanog vremena. Uz slabe vjetrove zapadnih i sjeverozapadnih smjerova dnevne temperature zraka nakon jutarnjih 18 dosegnuti će ponovno visokih od 27 do 30°C.

djelomob1.jpg