Rujan 13, 2019 2427 Šibenik meteo

Uživajte u babljem ljetu: Za vikend povratak vrućina

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jaka anticiklona sa središtem iznad Irske i koja prema Jadranu pruža svoj greben zavladala je većim dijelom Europe i donijela stabilne vremenske prilike. Jutros na našem području uz visok tlak od 1028hPa prevladava vedro i gotovo tiho vrijeme uz temperature zraka od 24 u zaleđu do 27°C uz obalu i na otocima.

U nastavku dana prevladava će slične vremenske prilike pa će se uz vedro vrijeme i slab vjetar zapadnih i sjeverozapadnih smjerova, a u zaleđu uglavnom slabu buru temperature zraka kretati od 24 do 28 uz obalu, odnosno od 20 do 30°C u zaleđu.

Sutra će sunčano vrijeme djelomice kvariti povremena visoka i prozirna naoblaka. Vjetar će i dalje biti slab i to noću bura, a danju maestral i sjeverozapadnjak. Temperature zraka biti će bez veće promjene i uz obalu se kretati od 18 do 28, u zaleđu od 16 do 30°C.

U nedjelju visoka naoblaka će izostati pa će prevladavati vedro vrijeme uz slab vjetar zapadnih i sjeverozapadnih smjerova, noću tiho ili slaba bura. Temperature zraka u odnosu na subotu slične ili neznatno više.

Pred nama je povratak ljetnih vremenskih prilika za koje u jesenskom razdoblju znamo ih nazvati "bablje ljeto" koje će izgledno prema sadašnjim prognozama potrajati do sredine idućeg tjedna.

djelomob1.jpg