Rujan 16, 2019 2390 Šibenik meteo

Sredinom tjedna prolazno pogoršanje vremena uz buru

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Bablje ljeto s temperaturama zraka koje sredinom dana dosežu 30 i više stupnjeva nastavlja se na ovim prostorima, a podržano je utjecajem prostrane anticklone. Kroz to polje prema Jadranu premješta se i istodobno slabi hladna fronta koja je dio pripadajuće ciklone daleko na sjeveru kontineta koja će donijeti prolaznu promjenu vremena koju će ponajviše karakterizirati jačanje bure i pad temperatura zraka za 5 do 8 stupnjeva.

Već u drugom dijelu četvrtka prema Jadranu će brzo jačati anticiklonalni greben sa zapada kontinenta koji će utihnuti buru i donijeti stabilizaciju vremenskih prilika uz pretežno sunčano i ponovno sve toplije vrijeme.

Jutros uz visoku koprenastu naoblaku i tiho vrijeme temperature zraka se kreću 23 do 26°C. U nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike uz temperature zraka koje će se uz obalu kretati od 22 do 28, u zaleđu od 18 do 29°C.

Sutra bez veće promjene pa se očekuju slične vremenske prilike kao danas. Vjetar će okrenuti na slab jugozapadnjak, navečer na moru i uz obalu slabo jugo. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane bez veće promjene.

U srijedu i četvrtak na vrijeme kod nas djelovati će oslabljena fronta koja će uz porast naoblake tek lokalno donijeti malu mogućnost za slabe pljuskove. Zapuhati će umjerena do umjereno jaka bura koja će u drugom dijelu četvrtka postupno slabiti. S burom će pritjecati i osjetno svježiji zrak pa će se temperature zraka sniziti i kretati se od 15 do 23°C.

Od petka do kraja vikenda ponovno će prevladavati stabilno i pretežno sunčano vrijeme. Buru će zamjeniti slabi vjetrovi sjeverozapadnih i zapadnih smjerova, a temperature i to osobito one dnevne biti će u porastu i kretati se od 14 do 25°C.

Dakle sredinom tjedna očekuje nas prolazno pogoršanje vremena uz brzopotenu frontu s kojom tijekom srijede i osobito četvrtka postoji mala šansa za ozbiljnije i konkretnije oborine. Već od petka ovim prostorima će uz porast temperatura zraka zavladati stabilne vremenske prilike.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Rujan 2019 11:52
djelomob1.jpg