Rujan 20, 2019 2841 Šibenik meteo

Prognoza za vikend: Stabilno i ponovno toplije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jalovi frontalni poremećaj tijekom noći napustio je naše krajeve, a sa zapada kontinenta ojačao je greben anticiklone pa jutros na našem području prevladava vedro vrijeme uz slabu do umjerenu buru i temperature zraka od 17 do 20°C.

Anticiklona koja će se premjestiti nad Europsko kopno u prvom dijelu vikenda donijeti će stabilne vremenske prilike dok će se one u drugom dijelu zbog brzog približavanja frontalnog poremećaja sa zapada kontinenta Jadranu narušiti.

U nastavku dana prevladavati će vedro vrijeme uz slabu do umjerenu buru, na moru sjeverozapadnjak. Temperature zraka u odnosu na sadašnje porasti će sredinom dana za dva do tri stupnja i kretati se do maksimalnih 24°C. Bura će u noći slabiti, a uz vedrinu stvoriti će se idealni uvjeti za rashlađivanje pa se ujutro u zaleđu ali i uz obalu očekuju prohladne temperature zraka koje će se lokalno spustiti ispod 10°C.

I sutra se očekuje pretežno vedro vrijeme uz povremenu visoku prozirnu naoblaku. Uz gotovo tiho vrijeme ili slab vjetar promjenljivih smjerova temperature zraka kretati će se od 12 do 25°C.

Brzo približavanje frontalnog poremećaja u nedjelju će uz pad tlaka zraka i okretanje vjetra na jugo tijekom dana donijeti i postupni porast naoblake, a kasno navečer uz jače naoblačenje lokalno može biti i slabih pljuskova. Temperature zraka neznatno više u odnosu na subotu i kretati će se od 12 do 26°C.

Poslijednja izmjena dana Petak, 20 Rujan 2019 11:46
djelomob1.jpg