Rujan 23, 2019 2268 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Promjenjivo do petka, za vikend stabilnije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Plitka ciklona sa središtem nad Ligurskim morem koja je na prvi dan kalendarske jeseni zahvatila Jadran donijela je uz pretežno oblačno vrijeme povremenu slabu kišu, a uz umjereno jugo temperature zraka se kreću od 16 na sjeveru do 23°C uz obalu. Njezino premještanje na istok ove večeri će uz jače naoblačenje donijeti lokalne neverine, a nakon prolaznog smirivanja tijekom sutrašnjeg dana od sredine tjedna do petka slijedi novo manje pogoršanje vremena. Od petka prema sadašnjim prognostičkim materijalima vrijeme će se postupno stabilizirati.

U nastavku dana prevladavati će pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove, a navečer lokalno može biti i izraženijih neverina. Umjereno jugo će prema večeri postupno slabiti i okretati na slab do umjeren sjeverozapadnjak i buru. Temperature zraka neće se bitnije mjenjati u odnosu na jutros i kretati će se od 19 do 23°C.

Promjenljivo vrijeme nastaviti će se i ove noći, a od jutra naoblaka će se postupno raskinuti uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana. Uz umjerenu buru i sjeverozapadnjak temperature zraka u odnosu na danas slične ili tek neznatno niže, odnsono kretati će se od 17 do 24°C.

Sredinom tjedna preko nas će se premjestiti novi frontalni poremećaj pa će drugi dio srijede donijeti porast naoblake, a u prvom dijelu četvrtka očekuje se kiša i lokalni neverini. U srijedu vjetar će okrenuti na slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a u četvrtak na slabu buru i sjeverozapadnjak. Temperature zraka neznatno će se sniziti i kretati se od 16 do 21°C.

Od petka do kraja vikenda prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Uz slabe vjetrove promjenljivih smjerova temperature zraka će biti u laganom porastu i kretati se od jutarnjih 16 do 19, do maksimalno dnevnih od 23 do 25°C.