Listopad 07, 2019 2128 Šibenik meteo

Sredinom tjedna slaba fronta, za vikend stabilno i toplo

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ciklona nad Ligurskim morem jutros rubno djeluje na vrijeme kod nas gdje prevladava pretežno oblačno vrijeme uz slabu do umjerenu buru i temperature zraka od 14 do 19°C. U nastavku dana uz jačanje anticiklonalnog grebena sa zapada kontinenta ciklona će se nastaviti udaljavati prema jugu uz prolaznu stabilizacija vremena koja će potrajati do četvrtka kada se očekuje prolaz oslabljenog frontalnog poremećaja. Od petka i u danima vikenda ovim prostorima će zavladati anticiklona koja će donijeti stabilne vremenske prilike uz pretežno sunčano i toplo vrijeme.

U poslijepodnevnim satima uz jačanje bure na umjereno jaku nastupiti će raskidanje naoblake uz pretežno sunčano vrijeme. Obzirom da s burom neće doći do pritjecanja osjetno hladnijeg zraka temperature zraka će i danas biti ugodne i kretati se od 14 do 22°C.

Sutra će prevladavati pretežno vedro vrijeme uz slabu, u noći još umjerenu buru. Temperature zraka u odnosu na danas tek neznatno niže i kretati će se od 11 do 19°C.

Nakon pretežno sunčanog prvog dijela u drugom dijelu srijede postupni porast naoblake i okretanje vjetra na slabo do umjereno jugo označiti će dolazak jedinog ovotjednog pogoršanja vremena koje će svojom glavninom uz mogućnost za slabu kišu nastupiti u noći i u prvom dijelu četvrtka nakon čega se uz okretanje vjetra na slabu do umjerenu buru i levanat očekuje raskidanje naoblake. Dnevne temperature zraka neće se bitnije izmjeniti dok one noćne zbog pretežno oblačne noći i juga biti će malo toplije, odnosno kretati će se od 17 do 19°C.

Stabilne vremenske prilike uz pretežno sunčano i toplo vrijeme obilježiti će petak i dane vikenda. Uz slabe vjetrove promjenljivih smjerova temperature zraka, osobito one dnevne biti će u porastu i kretati se od 14 do 22°C.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 07 Listopad 2019 11:04
djelomob1.jpg