Listopad 11, 2019 3270 Šibenik meteo

Povratak babljeg ljeta: U narednih 10-tak dana nastavlja se razdoblje iznadprosječno toplog i suhog vremena

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nad Jadranom nakon jučerašnjeg prolaza jalove fronte koja osim prolazno povećane naoblake sredinom dana nije bitnije utjecala na vrijeme jutros uz pretežno vedro vrijeme sa zapada kontinenta jača greben anticiklone. Umjerena bura koja je zapuhala protekle noći je u slabljenju i tijekom dana će okrenuti na slab sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Stabilna anticiklona koja će zaustaviti atlanske prodore ovog vikenda donijeti će povratak babljeg ljeta na ove prostore pa se uz pretežno vedro vrijeme i slabe vjetrove jugozapadnih i zapadnih smjerova temperature zraka dosegnuti gotovo ljetne vrijednosti i kretati se od jutarnjih 15 do maksimalno dnevnih 26°C. U nedjelju će pretežno sunčano vrijeme povremeno kvariti visoka i srednja naoblaka.

Dakle nakon jučerašnjeg za doba godine gotovo vrućeg dana u kojem su se temperature zraka podjedanko i u zaleđu i uz obalu kretale oko 25, lokalno i do 26°C naredni dani donijeti će slične vremenske prilike.

Prema sadašnjim prognostičkima materijalima većeg pogoršanja vremena i prodora hladnijeg zraka nema na vidiku, pa će se i u narednih 10-tak dana nastaviti razdoblje iznadprosječno toplog i suhog vremena.

djelomob1.jpg