Listopad 14, 2019 2209 Šibenik meteo

Sredinom tjedna prolaz oslabljene fronte

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Anticiklonalno polje nad Jadranom i jutros podržava stabilne vremenske prilike uz sunčano i tiho vrijeme. U ovom tjednu stabilno vrijeme će biti tek kratkotrajno narušeno sredinom kada se očekuje prolaz oslabljene fronte, dok će u danima vikenda i to osobito u njegovom drugom dijelu približavanje novog poremećaja donijeti postupnu promjenu vremena.

Jutarnja sumaglica, a u kotlinama i magla brzo se izdignula pa se temperature zraka nakon svježih 6 u zaleđu i 14 uz obalu trenutno kreće od 14 do 21°C. U nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike uz pretežno sunčano vrijeme i povremeno visoku prozirnu naoblaku. Uz slab vjetar zapadnih i jugozapadnih smjerova ili potpuno tiho vrijeme temperature zraka kretati će se od 18 do 26°C.

I sutra kao i u većem dijelu srijede prevladavati će slične vremenske prilike uz pretežno sunčano vrijeme. Nakon današnje tišine sutra će zapuhati slabo jugo koje će donijeti porast jutarnjih temperatura zraka koje će se kretati od 17 do 25°C. U drugom dijelu srijede i u noći na četvrtak očekuje se prolaz frontalnog poremećaja koji će donijeti prolaznu i slabo izraženu promjenu vremena koja će uz porast naoblake tek lokalno donijeti i mogućnost za slabe pljuskove.

Od četvrtka do nedjelje očekuje se ponovno pretežno sunčano i stabilno vrijeme uz slabe vjetrove zapadnih i jugozapadnih smjerova, a u drugom dijelu subote zapuhati će jugo kao uvod u promjenu vremena koje nastupa sa prvim satima narednog tjedna pa se zbog toga već u nedjelju uz umjereno jugo očekuje i djelomice do pretežno oblačno vrijeme. Temperature zraka će i dalje za doba godine biti iznad prosjeka i kretati se od 14 do 22°C.

djelomob1.jpg