Listopad 18, 2019 2195 Šibenik meteo

Razdoblje iznadprosječno toplog i sušnog vremena neuobičajenog za doba godine nastaviti će se i u danima vikenda

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Pod utjecajem anticiklone s istoka Europe ovog vikenda očekuje se nastavak stabilnog vremena, a zbog frontalnih poremećaja koji će biti zaustavljeni zapadnije od nas od sutra će vjetar postupno okrenuti na jugo uz porast temperatura zraka, osobito one noćnih.

Vedra noć je uz sumaglicu, a u kotlinama zaleđa i maglu ponovno donijela malo niže temperature zraka koje su se kretale od od 6 do 10 u zaleđu do 10 do 14°C uz obalu. U nastavku dana očekuje se pretežno sunčano vrijeme uz slab vjetar zapadnih smjerova ili tiho. Temperature zraka neće se bitnije mijenjati u odnosu na prethodne dane i kretati će se od 18 do 24°C.

Sutra nas očekuju slične vremenske prilike uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Nakon slabog vjetra promjenljivih smjerova u drugom dijelu dana zapuhati će slabo jugo. Temperature zraka osobito one noćne neznatno više, dnevne bez veće promjene.

U nedjelju će jugo postupno jačati na umjereno što donijeti porast noćnih temperatura zraka dok one dnevne će biti bez veće promjene, odnosno kretati će se od 18 do 24°C. Uz nešto više naoblake prema moru uz obalu i u zaleđu prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme.

Dakle razdoblje iznadprosječno toplog i sušnog vremena neuobičajenog za doba godine nastaviti će se i u danima vikenda, a prema trenutnim dostupnim prognozama izgledno je da većeg pogoršanja vremena nema u narednih tjedan i više dana.

Poslijednja izmjena dana Petak, 18 Listopad 2019 11:09
djelomob1.jpg